Overvåkningskamera

Større sikkerhet når du ikke er hjemme

Større sikkerhet når du ikke er hjemme

editorial

I dag skjer det dessverre en del innbrudd rundt omkring i norske hjem, og mange av disse skjer mens vi ikke er hjemme. Det er en veldig ubehagelig opplevelse, og kan selvfølgelig komme til å koste dyrt. Så hvordan kan du sikre huset ditt bedre når du ikke er hjemme?

Få hjelp av naboer

Det finnes flere ting som du kan gjøre for å minske risikoen for innbrudd. Først og fremst bør du snakke med naboene dine og ha en avtale om at dere holder et øye med hverandres hus når man er ute, på ferie eller lignende. Da kan de reagere hvis det skjer noe mistenkelig, og det kan i mange tifeller skremme bort uvedkommende gjester.

Du bør også sørge for å ha ordentlige dører og vinduer som gjør det vanskeligere å komme seg inn, og så kan du med fordel fjerne verdigjenstander fra vinduene når du er borte i lenger tid slik at man ikke ser det utefra.

Alarmsystemer og overvåkning

En ekstra mulighet er å installere alarmsystemer og/eller overvåkningskamera rundt huset. Det virker ofte både forebyggende til å skremme bort uvedkommende, og skulle det endelige skje noe likevel, da kan du se det på ditt overvåkningskamera.

Du kan få veldig gode kamera som fungerer både dag og natt, og som gjør det mulig å se mange detaljer. Disse kan innstilles til å gi melding hvis det skjer bevegelse i området, sånn at du får en varsel. Da kan du følge med live på f.eks. telefonen din, så du kan se om du skal ringe en nabo, selv kjøre hjem eller kanskje få tak i politiet. Du kan også se videoopptak på et senere tidspunkt hvis det blir nødvendig.

På den måten får du større trygghet når du er ute, og du vet alltid hvis det er noen som ferdes ved huset ditt.