Ortopediingeniør

Hvorfor er det viktig å ta vare på føttene?

Hvorfor er det viktig å ta vare på føttene?

editorial

Det er mange gode grunner til at man burde ta litt ekstra god vare på føttene. Her skal vi se litt nærmere på noen av dem, og hva du kan gjøre for å skjemme bort føttene dine i den grad du burde. Det er kanskje ikke så omfattende som du tror.

Tenk på hvilken oppgave føttene har

Det er fort gjort å glemme bort føttene litt. Det er jo sånn at vi bor i et forholdsvis kaldt klima, og det gjør faktisk noe med hvor ofte vi trenger å ta stilling til føttene våre. Det er jo sånn at vi gjerne gjemmer dem bort litt når det er mørkt og kaldt ute, og vi har på oss sokker, tøfler eller sko store deler av tiden. Da er det også fort gjort å glemme hvilken viktig oppgave føttene egentlig har.

Det er jo nemlig sånn at føttene i prinsippet bærer nesten hele kroppsvekten vår i flere timer hver dag, og det er mildt sagt en stor belastning. Den blir enda større hvis vi går i dårlige sko eller ikke tar godt nok vare på føttene i hverdagen. Derfor er det viktig å tenke på hva man har på seg – og hvordan man bruker føttene. Det skal vi se litt nærmere på nå. 

Ortopediingeniør

Pass på å ha gode sko

Det er først og fremst utrolig viktig at man sørger for å bruke gode sko. Det gjør nemlig at føttene dine får den støtten de trenger når du går og står. Det er også sånn at man har forskjellige behov – og det kan en god ortoped hjelpe deg med å kartlegge. Du kan enkelt finne en ortoped i nærheten av deg på https://www.tov.no/.

Da kan man få laget spesielle innleggssåler som du kan bruke i sko, så de passer perfekt til nettopp dine føtters behov, og gir den støtten du trenger.