dørautomatikk

Dørautomatikk gir økt sikkerhet og bedre adgangsforhold

Dørautomatikk gir økt sikkerhet og bedre adgangsforhold

editorial

Vil du sikre bedre adgang for handikappe personer, økt sikkerhet og bedre hygiene på samme tid? Da er dørautomatikk den riktige løsningen. Tiltaket er utrolig populært og relevant for institusjoner, bedrifter og andre steder med fellesarealer og felles adgang for mange personer.

dørautomatikk

Hvorfor velge dørautomatikk? 

Det er ikke bare én årsak til å velge dørautomatikk, men faktisk en lang rekke fordeler som mange kan få glede av i hverdagen. En av de viktigste årsakene til at det ofte brukes på steder som hospitaler, skoler eller andre offentlige institusjoner er at de gir enklere adgang for personer med nedsatt funksjonsevne eller bare personer som ikke har hendene fri. Det gjør det enklere for personer med rullestol, rullator, stokk og mye mer. 

En annen fordel er sikkerheten. Her får du en dør som alltid stenger bak deg, og det betyr at det ikke plutselig er en inngang som er tilgjengelig for alle. Det gir en økt sikkerhet i fellesarealer som ikke bør være offentlig tilgjengelige, men der døren åpnes og stenges av mange.

Sist, men ikke minst, begrenser det spredningen av bakterier på grunn av berøringsfrie brytere. Det gir bedre hygiene, og som en bonus er den automatiske funksjonen med til å begrense slitasjen på alle deler av døren. 

Hvordan fungerer det i praksis?

Det finnes i dag mange løsninger innen dørautomatikk – for eksempel fjernkontroll, Bluetooth teknologier, brikker, brytere og annet. Du kan være med til å velge hvilken løsning som er riktig for dere avhengig av deres spesifikke ønsker og behov.

Ofte er det en fordel å skifte til en ny dør når teknologien installeres, sånn at den lever opp til alle krav og ønsker. Husk alltid litt ekstra plass og avstand rundt døren, så den ikke kommer i kontakt med verken inventar eller de som skal forsøke å komme seg inn og ut døren.