dør

Detaljene som oppgraderer boligen

Detaljene som oppgraderer boligen

editorial

Det er viktig å fokusere på detaljene hvis man skal oppgradere boligen. Det er mange steder man kan begynne, men det er fort gjort å bli litt overveldet. Her skal vi se litt nærmere på hvordan du kan gå frem for å få det resultatet du er på jakt etter. Det er kanskje ikke så uoverkommelig eller tidkrevende som du kanskje tror – og det er ikke nødvendigvis sånn at man skal pusse opp fra gulv til tak for å få drømmehjemmet innenfor rekkevidde. 

Finn en rød tråd 

image

Når man skal finne detaljene som oppgraderer boligen, er det viktig å tenke i form av en rød tråd. En rød tråd er det som binder boligen sammen visuelt, og som skaper et sammenhengende helhetsuttrykk. Det gjør at de som kommer på besøk raskt oppfatter hva slags stil du har. Det betyr også at det krever litt overblikk for å finne nettopp disse detaljene. 

Tråden trenger for så vidt ikke å være rød, men den kan godt være der i form av en farge. Det kan også være en tekstur eller tekstil som skaper sammenheng i et rom, eller i hele boligen. Det er lurt ikke å tenke altfor bokstavelig, men tenke litt abstrakt i forhold til hvordan man skaper en sammenhengende helhet. Kanskje er det en fargepalett, eller kanskje bare en overordnet stil? Den kan man understreke på flere måter. 

Dører er viktige

Hvis man vil understreke stilen i boligen, kan dører faktisk være et svært effektivt virkemiddel. Dører er nemlig noe av det vi ikke legger merke til, men som allikevel gjør mye for helhetsinntrykket. Bare tenk på hvordan du oppfatter en bolig med glassdører sammenlignet med en bolig med høye dobbeltdører med paneler. Det gjør mye for om vi oppfatter boligen som klassisk eller moderne, så ved å se nærmere på dørene kan du oppnå mye.